انواع کابل دوربین مداربسته با توجه به نوع سیگنال دیجیتال و آنالوگ به دو دسته کلی تقسیم می شوند که هر کدام شامل زیر مجموعه هایی هستند که باید بسته به نوع سیستم مداربسته تان انتخاب کنید. کابل دوربین مداربسته اصلی ترین عضو برای انتقال سیگنال صدا و تصویر از دوربین مداربسته به دستگاه ضبط کننده تصاویر است. در انتخاب انواع کابل دوربین مدار بسته دقت کنید زیرا کابل تاثیر مستقیم بر کیفیت تصاویر ثبت شده دارد. در صورتی که خودتان تخصصی در نصب دوربین مداربسته ندارید پیشنهاد می کنیم حتما با یک نصاب دوربین مداربسته صحبت کنید.

در ادامه مقاله می خوانید:

  1. کابل دوربین مداربسته چیست؟
  2. انواع کابل دوربین مداربسته
  3. قیمت انواع کابل دوربین مداربسته
  4. انواع کابل کشی دوربین مداربسته
  5. حداکثر طول کابل دوربین مداربسته

کابل دوربین مداربسته چیست؟

دوربین مداربسته برای انتقال سیگنال صدا و تصویر به کابل نیاز دارد. به طور کلی کابل دوربین مداربسته به دو دسته کابل کواکسیال و کابل شبکه تقسیم می شود. عموما دوربین های مداربسته در فواصل طولانی از دستگاه ضبط کننده تصاویر قرار می گیرند برای ارسال تصاویر با کیفیت و بدون نویز بهتر است از کابل مناسب با کاربریتان استفاده کنید. به عنوان مثال برای نظارت بر محوطه بیرونی یک واحد مسکونی می توانید از دوربین مداربسته آنالوگ استفاده کنید که با استفاده از کابل ترکیبی دوربین مداربسته به سادگی قابل نصب است.

انواع کابل دوربین مداربسته

برای نصب و راه اندازی سیستم مداربسته می توانید با توجه به نوع دوربین مداربسته (تحت شبکه و آنالوگ) یکی از کابل های کواکسیال، کابل شبکه و کابل فیبر نوری را انتخاب کنید.

  • کابل  کواکسیال:

کابل کوآکسیال برای انتقال تصویر از دوربین آنالوگ HD به دستگاه ضبط تصویر DVR مورد استفاده قرار می گیرد. مغز کابل کواکسیال که با نام هادی مرکزی در تصویر مشخص شده است به واسطه یک لایه عایق نارسانا پوشانده شده است؛ لایه سوم نیز رسانای نازکی برای انعطاف بیشتر کابل شبکه است و در انتها لایه ی سیمی بافته شده در هم از جنس مس قرار دارد.

هدف از قرار دادن این لایه رسانای خارجی جلوگیری از نفوذ نویزهای محیط اطراف کابل کواکسیال می باشد که از بروز هرگونه تداخل در انتقال تصویر جلوگیری می کند؛ اخرین لایه و البته لایه خارجی این کابل یک پوشش پلاستیکی است.

کابل های کواکسیال در دو مدل کابل ساده و کابل ترکیبی دوربین مداربسته طراحی و تولید می شوند. کابل کواکسیال ساده می تواند تا 250 متر تصویر دوربین مداربسته را برای دستگاه ضبط تصویر ارسال کند اما باید به صورت جداگانه از کابل برق استفاده کنید. کابل ترکیبی دوربین مداربسته متشکل از برق و کابل کواکسیال می باشد که می تواند تا 120 متر تصویر را منتقل کند. هرچقدر حجم مس موجود در کابل کواکسیال افزایش پیدا کند رسانایی آن بیشتر می شود و البته گرانتر و زخیم تر نیز می شود.

  • کابل  شبکه:

برای انتقال تصاویر دوربین های تحت شبکه (IP) به دستگاه ضبط تصویر NVR از کابل دوربین مداربسته دیجیتال استفاده می شود. همانطور که از ظاهر این کابل ها مشخص است چند رشته سیم زوج به هم تابیده شده اند تا از نویز های احتمالی جلوگیری شود و با توجه به تعداد رشته سیم‌های مورد استفاده در هر کابل شبکه می‌توان دسته‌بندی‌هایی نظیر CAT1 الی CAT8 را تشکیل داد.

از بین این کابل‌ها CAT5  و CAT6 عمدتا برای نصب و راه اندازی دوربین های مداربسته تحت شبکه مورد استفاده قرار می گیرند. توجه داشته باشید که کابل های Lan و یا شبکه به سوئیچ Poe وصل می شوند و یک کابل از سوئیچ Poe به دستگاه NVR متصل می شود. دسته بندی کابل دوربین مداربسته دیجیتال از نظر پوشش ظاهری شامل مواردی است بررسی می کنیم:

UTP 

بدون غلاف محافظ

STP 

دارای غلاف محافظ

S-UTP 

روکش دار بدون غلاف محافظ

U-FTP 

دارای فویل محافظ برای سیم‌ها

SFTP 

دارای غلاف محافظ و روکش

قیمت انواع کابل دوربین مداربسته

 

مواردی که بر تعیین قیمت کابل دوربین مداربسته موثر است شامل جنس اجزای تشکیل دهنده انواع کابل دوربین مداربسته، طول کابل و… است که در ادامه بررسی خواهیم کرد.

  • قیمت کابل دوربین مداربسته دیجیتال

     

جنس اجزای تشکیل دهنده کابل ترکیبی دوربین مداربسته تاثیر بسزایی بر قیمت کابل ترکیبی دوربین مداربسته دارند.

 1. مغزی کابل ترکیبی دوربین مدار بسته  (Centre Core)

قطر مغزی کابل کواکسیال معمولا بین ۱.۲ الی ۱.۸ میلی متر است. جنس مغزی می تواند از مس، آلومینیوم یا آلیاژ مس باشد. البته مس بهترین و با کیفیت ترین فلز برای مغزی است و البته گران ترین آن. هرچقدر حجم مس موجود در کابل دوربین مداربسته بیشتر می شود رسانایی آن نیز به طبع افزایش پیدا می کند.

 2. لایه محافظتی عایق الکتریکی  (Dielectric Insulator)

وظیفه این لایه در عمل جداسازی شیلد از مغزی می باشد. جنس این لایه معمولا از فوم است. لایه عایق الکتریکی معمولا به رنگ سفید یا شفاف موجود می باشد.

 3. شیلد  (Metallic Shield)

اصلی ترین کاربرد شیلد جلوگیری تداخل نویزها است. کابل کواکسال متشکل از دو نوع شیلد است که یا از جنس فویل است و یا دو سیم در هم تنیده شده، البته اکثر کابل های کواکسیال هر دو شیلد را دارند. توجه داشته باشید هرچه شیلد کابل ضخیم تر باشد به این معنا است که آن کابل می تواند سیگنال ها را در مسیر طولانی تری بدون افت کیفیت ارسال کند.

جنس شیلد فویلی آلومینیوم یا میلار است که مرکز کابل را از تداخلات الکترومغناطیسی با فرکانس بالا محافظت می کند. جنس شیلد می تواند تاثیر بسزایی در قیمت و رسانایی کابل داشته باشد.

 4. عایق پلاستیکی (Plastic Jacket)

آخرین و بیرونی ترین لایه در کابل دوربین مداربسته عایق پلاستیکی است. اطراف کابل دوربین مداربسته میدان های الکتریکی و مغناطیسی وجود دارد. کاربرد های عایق پلاستیکی کابل دوربین مداربسته عبارتند از:

  • کاهش اثرات میدان مغناطیسی و الکترییکی محیط (مثل کابل های برق و …)
  • تقویت ارسال سیگنال های دیتا از دوربین مدار بسته
  • جلوگیری از پاره شدن کابل دوربین مداربسته

  • قیمت کابل دوربین مداربسته شبکه

 1. جنس مغزی و شیلد

جنس مغزی و شیلد کابل از مواردی است که بر قیمت کابل دوربین مداربسته شبکه تاثیر گذار است. مغزی کابل دوربین مداربسته شبکه می توانید از جنس مس، آلیاژ و یا آلومنیوم باشد. تفاوت جنس این مغزی ها در میزان رسانایی،زخامت و قیمتشان است.

 2. نوع CAT

یکی دیگر از موارد موثر بر قیمت کابل دوربین مداربسته شبکه تعداد رشته سیم‌های مورد استفاده در هر کابل شبکه است. بر حسب تعداد سیم های هر کابل می توان دسته بندی‌هایی نظیر CAT1 الی CAT8 را تشکیل داد. برای نصب دوربین مداربسته شبکه عموما CAT5  و CAT6مورد استفاده قرار می گیرند.

 3. تست فلوک

یکی از بهترین ابزارهای اندازه گیری کیفیت و عیب یابی پسیو شبکه دستگاه تست فلوک است. این دستگاه اطلاعات کاملی از کیفیت کابل کشی، سرعت شبکه، متراژ کابل، محل دقیق قطعی کابل و … را ارائه می کند. تستر فلوک یکی از کاملترین تستر های موجود در بازار است که کاملترین اطلاعات را از شبکه کابلی شما ارائه می کند و حتی میتواند این اطلاعات را ذخیره کند.

انواع کابل کشی دوربین مداربسته

 

کابل کشی دوربین مداربسته با توجه به محل قرار گیری دوربین ها و نوع کاربری شما متفاوت خواهد بود. بهتر است نقشه کابل کشی دوربین مداربسته را با دقت انجام دهید تا در آینده برای انجام تعمیرات، اضافه کردن دوربین جدید و…. با مشکل مواجه نشوید. کابل کشی حرفه ایی می تواند شما را از گزند سارقین مصون کند. در ادامه انواع کابل کشی دوربین مداربسته را بررسی خواهیم کرد.

  • کابل کشی دوربین مداربسته آنالوگ HD

انتقال تصویر از دوربین مداربسته آنالوگ HD به DVR به واسطه منبع تغذیه و کابل انتقال تصویر انجام می شود که برای طراحی نقشه سیم کشی دوربین مداربسته آنالوگ HD می توان از دو طریق اقدام کرد:

نقشه کابل کشی دوربین مداربسته بر اساس انتقال تصویر:

در این حالت از هر دوربین یک کابل کواکسیال RG59 و یا RG60 به دستگاه DVR وصل می کنیم. توجه داشته باشید هر چقدر تعداد دوربین های مداربسته تان بیشتر باشد کابل کشی بیشتری باید صورت بگیرد که برای محافظت از کابل ها می توانید آنها را درون کابل فلکسی قرار بدهید تا در مقابل فشار و آسیب های احتمالی مصون بمانند.

نقشه سیم کشی دوربین مداربسته بر اساس منبع تغذیه:

در این حالت از محل قرار گرفتن دستگاهDVR به ازای هر دوربین یک کابل برق تا محل نصب دوربین مداربسته کشیده می شود. کابل برق توسط فیش های نری یا مادگی برق به دوربین و منبع تغذیه متصل می شود.

  • کابل کشی دوربین مداربسته تحت شبکه

     

سیستم مداربسته IP از دوربین مداربسته تحت شبکه، کابل شبکه، دستگاه ضبط تصویر NVR و سوئیچ POE تشکیل شده است. تمامی دوربین های مداربسته از طریق یک کابل شبکهLan  تصاویر را به دستگاه ضبط تصاویر انتقال می دهند که کابل های شبکه به واسطه سوئیچ POE به دستگاه NVR متصل می شوند.

کابل کشی دوربین مدار بسته تحت شبکه به این صورت خواهد بود:

از هر دوربین IP یک کابل شبکه به سوئیچ شبکه وصل می شود، پس از اتصال کلیه دوربین های مدار بسته به سوئیچ POE، سوئیچ توسط یک کابل شبکه مجزا به دستگاه NVR متصل می شود. لازم به ذکر است در صورتی که از سوئیچ POE برای اتصال کابل های شبکه و دستگاه NVR استفاده کنید می توانید از همان کابل شبکه ای که بین دوربین و سوئیچ شبکه کشیده شده است جهت تغذیه دوربینIP  استفاده نمایید.

حداکثر طول کابل دوربین مداربسته

 

 

هر اندازه کابل مورد نیاز در پروژه از انواع مرغوب آن انتخاب شود می توان فاصله بیشتری را بدون افت سیگنال پوشش داد. انواع کابل دوربین مداربسته در بازار موجود است که هر کدام دارای چند درجه کیفی مختلف با قیمت های متفاوت هستند.

به عنوان مثال از کابل CAT5 رده معمولی می توانید برای مسافت حدود 40 الی 50 متر استفاده نمایید. البته این میزان به شرایط محیطی، مرغوبیت کابل و برند بستگی دارد. در بهترین حالت از کابل CAT5 می توانید تا 100 متر بدون افت کیفیت و سیگنال استفاده کنید.

از کابل کوآکسیال می توانید در مسافتی حدود 150 متر بدون افت سیگنال استفاده کنید. این کابل برای مسافت های طولانی مورد استفاده قرار نمی گیرد.

پیشنهاد کارشناسان نصب دوربین مداربسته

یکی از مشکلات رایج در بازار فروش و نصب دوربین مدار بسته، وجود برندهای فیک و تقلبی است که انتخاب را برای مشتریان سخت کرده است. از طرفی گروهی از مشتریان براین باورند که برندهای اصلی، گران قیمت هستند بنابراین هرچه هزینه بیشتری پرداخت کنیم کالای بهتری را خریداری کرده ایم. این موضوع به طور صد در صدی صحیح نیست و برندهای فیک نیز ممکن است با قیمتی بالا به فروش برسد. بنابراین توصیه می شود برای خرید دوربین مداربسته به نمایندگی های مجاز برندهای معتبر مراجعه نمایید. همچنین برای دریافت مشاوره رایگان با شماره زیر با کارشناسان ما تماس بگیرید:

021-88500020

به این مطلب امتیاز دهید 🙂