اطلاع از برد تشخیص چهره دوربین مداربسته کمک زیادی در انتخاب دوربین مناسب برای کاربری شما خواهد کرد اما برد تشخیص چهره دوربین ها به راحتی قابل تشخیص نیست و محاسبه آن از روشهای نسبتا پیچیده ای انجام می شود که در این مطلب با آن آشنا خواهید شد.

همه چیز از PPF شروع می شود!

PPF مخفف اصطلاح Pixel Per Foot به معنای تعداد پیکسل در هر فوت عرض است. (در صورتی که نمی دانید هر فوت حدود 30 سانتی متر است). این واحد کاربردی بسیار زیاد در تشخیص جزئیات تصویر می کند.

در یک تصویر ممکن است اجسام با اندازه های متفاوت در فواصل متفاوت از دوربین مدار بسته وجود داشته باشند. از آنجایی که نوع لنز دوربین میتواند زاویه دید دوربین و در نتیجه اندازه اجسام را در تصویر تغییر دهد نمی توانیم فرمولی با توجه به فاصله برای تشخیص صورت استفاده کنیم و باید از PPF  برای این کار استفاده کنیم.

PPF میزان تراکم پیکسلی در صورت را نشان میدهد. برای مثال در دوربینی با رزولوشن ثابت هر قدر افراد به دوربین نزدیک تر شوند PPF صورت آنها بالاتر می رود. به همین صورت هر قدر زاویه دید دوربین کمتر شود (لنز زوم شود) PPF بیشتر می شود.

چند PPF برای تشخیص صورت لازم است؟

به صورت استاندارد برای تشخیص صورت افراد، شما به تصویری با 40PPF  نیاز دارید. یعنی اگر عرض صورت یک فرد را 30 سانتی متر (یک فوت) در نظر بگیریم باید عرض تصویر صورت 40 پیکسل باشد. ممکن است صورت افراد با 30 PPF نیز قابل تشخیص باشد اما تشخیص صورت با کمتر از این مقدار بسیار مشکل خواهد بود.

دوربین مدار بسته تشخیص چهره

چطور از این فرمول برای به دست آوردن برد تشخیص چهره دوربین استفاده کنم؟

یک دوربین با روزولوشن HD 1080p تصویری با اندازه 1920*1080 می سازد. این تصویر عرضی برابر 1920 پیکسل دارد. در صورتی که زاویه دید دوربین را حدود 90 درجه فرض کنیم در فاصله 3 متری تصویر عرضی برابر 4.2 متر خواهد داشت و در صورتی که فردی در این فاصله قرار داشته باشد صورت او با 140PPF قابل تشخیص خواهد بود که کیفیت خیلی خوبی به حساب می آید. حال اگر فاصله را به 5 متر افزایش دهیم عرض تصویر حدود 5 متر خواهد شد و در صورتی که فردی در این فاصله باشد صورت او با 83PPF قابل تشخیص است. حال اگر فاصله را به 9 متر افزایش دهیم عرض تصویر به 14 متر افزایش می یابد و صورت فرد در این فاصله رزولوشنی 41PPF خواهد داشت. با یک دوربین 2 مگا پیکسلی با زاویه دید 90 درجه تا فاصله 10 متری میتوان تصویری مناسب از صورت افراد برای تشخیص داشت. (ممکن است تصویر تا 30PPF نیز قابل تشخیص باشد)

از انجایی که میدانم محاسبه PPF برای شما مشکل است یک جدول اماده از برخی رزولوشن ها با لنزهای متفاوت و برد تشخیص چهره آنها تهیه کردم. (برد تشخیص چهره با در نظر گرفتن 40PPF به عنوان حالت مناسب در نظر گرفته شده)

[table id=7 /]

چه عوامل دیگری در برد تشخیص چهره دخیل است؟

  • زاویه دید: برد دید در نظر گرفته شده در جدول بالا در صورتی قابل استناد است که دوربین در ارتفاع صورت فرد قرار گرفته و به صورت مستقیم از آن تصویر بگیرید. در صورتی که صورت با زاویه در تصویر دریافت شود امکان تشخیص صورت به کاهش می یابد. در صورتی که زاویه دید دوربین نسبت به صورت بیش از 45 درجه باشد امکان تشخیص صورت بسیار کم خواهد شد.
  • نور: داشتن نور مناسب و ضد نور نشدن تصویر نیز برای گرفتن تصویر مناسب از صورت بسیار مهم است. حالت ایده ال برای نور وجود منبع پشت دوربین و رو به صورت است.
  • پوشش صورت: در صورتی که صورت فرد به هر نحوی پوشیده شده باشد (ماسک، عینک دودی و …) امکان تشخیص صورت بسیار کمتر خواهد شد.

جدا از صورت دیگر چه اطلاعات میتواند در تصویر دوربین به ما برای شناسایی افراد کند؟

از تصویر دوربین مداربسته میتوانید اطلاعات مفید دیگر شامل قد، وزن، نحوه راه رفتن، رنگ لباس و نوع پوشش، سن و … را در رابطه با افراد شناسایی کنید. گاهی این اطلاعات برای شناسایی افراد به مراتب مفید تر از تشخیص چهره فرد هستند.

در صورتی که به اطلاعاتی در رابطه با برد تشخیص پلاک خودرو در دوربین های مداربسته نیاز دارید مطلب برد پلاک خوانی دوربین مداربسته را بخوانید.

پیشنهاد کارشناسان نصب دوربین مداربسته

یکی از مشکلات رایج در بازار فروش و نصب دوربین مدار بسته، وجود برندهای فیک و تقلبی است که انتخاب را برای مشتریان سخت کرده است. از طرفی گروهی از مشتریان براین باورند که برندهای اصلی، گران قیمت هستند بنابراین هرچه هزینه بیشتری پرداخت کنیم کالای بهتری را خریداری کرده ایم. این موضوع به طور صد در صدی صحیح نیست و برندهای فیک نیز ممکن است با قیمتی بالا به فروش برسد. بنابراین توصیه می شود برای خرید دوربین مداربسته به نمایندگی های مجاز برندهای معتبر مراجعه نمایید. همچنین برای دریافت مشاوره رایگان با شماره زیر با کارشناسان ما تماس بگیرید:

021-88500020

به این مطلب امتیاز دهید 🙂