دوربین های کنترل سرعت بخشی از سیستم راهنمایی و رانندگی هستند و به منظور کنترل سرعت خودرو ها و ثبت تخلفات رانندگی به کار می روند. به واسطه نصب این دوربین ها، نقض قوانینی مانند: تخلف سرعت لحظه ای، سبقت غیر مجاز، عبور از چراغ قرمز و …کاهش پیدا می کنند. این دوربین ها که امروزه در اکثر معابر و مسیر ها نصب هستند، می توانند نقش موثری در کاهش تصادفات داشته باشند. اگر می خواهید بدانید دوربین کنترل سرعت پلیس چگونه کار می کند در این مقاله با ما همراه باشید.

در این مقاله می خوانید:

  1. دوربین کنترل سرعت از چه فاصله ای عمل می کند؟
  2. دوربین کنترل سرعت چگونه کار می کند؟
  3. انواع تکنولوژی دوربین کنترل سرعت پلیس
  4. انواع دوربین کنترل سرعت
  5. محل دوربین های کنترل سرعت پلیس
  6. برنامه اعلام کننده دوربین کنترل سرعت

1- دوربین کنترل سرعت از چه فاصله ای عمل می کند ؟

دوربین کنترل سرعت پلیس می تواند در شرایط جوی مختلف و تا سرعت 250 کیلومتر در ساعت تخلفات رانندگی را ثبت کند. بسیاری از رانندگان به محض رسیدن به دوربین کنترل سرعت، سرعت خود را کم می کنند. آن ها فکر می کنند از این طریق می توانند از ثبت سرعت غیر مجاز خود توسط دوربین جلوگیری کنند. در صورتی که این باور اشتباه است، زیرا دوربین های ثبت سرعت SPECS از فاصله 75 متری تا 25 کیلومتری را تحت نظر دارند. یکی دیگر از کاربرد های دوربین های کنترل سرعت، انتقال وضعیت ترافیکی شهر به صورت زنده به پایگاه های کنترل ترافیک است.

2- دوربین کنترل سرعت چگونه کار می کند ؟

این دوربین با برخورداری از تکنولوژی تشخیص پلاک (ANRP) به راحتی قادر به ثبت شماره پلاک خودرو هایی است که سرعت غیر مجاز دارند. به طور کلی دوربین های کنترل سرعت، از یک فرستنده و یک گیرنده رادیویی تشکیل شده اند. عملکرد بخش فرستنده به این صورت است که در جریان الکتریکی نوسان ایجاد می کنند و به این ترتیب منجر به افزایش و کاهش ولتاژ جریان، در یک فرکانس مشخص می شوند. زمانی که جریان الکتریکی به نوسان در آید، انرژی به شکل موج الکترومغناطیسی در هوا پیش خواهد رفت. به طور معمول در فرستنده ها از یک تقویت کننده برای افزایش شدت الکترومغناطیسی و همچنین آنتنی برای انتشار امواج در هوا استفاده می شود. فرآیندی که در گیرنده رادیویی رخ می دهد دقیقا برعکس چیزی است که در فرستنده طی می شود. در گیرنده، امواج الکترومغناطیسی توسط آنتنی جمع آوری و سپس به جریان الکتریکی تبدیل می شوند.

3- انواع تکنولوژی دوربین کنترل سرعت پلیس

در این بخش شما را با انواع تکنولوژی های به کار رفته در دوربین های کنترل سرعت آشنا می کنیم.

  • لوپ: تکنولوژی لوپ به وسیله حسگر های مغناطیسی در کف خیابان و اتوبان نصب می شود.
  • رادار: این نوع دوربین ها برای اندازه گیری تفاوت سرعت بین هدف و خود به کار می روند، بنابراین باید ثابت باشند. در صورتی که دوربین بر روی یک ماشین در حال حرکت نصب باشد، سرعت هدف نسبت به جاده اندازه گیری نمی شود بلکه تفاوت سرعت بین دو وسیله نقلیه مشخص می شود.
  • لیزر: اکثر دوربین های نصب شده توسط پلیس در جاده ها، از این نوع هستند. این دوربین های دستی قادر به شناسایی سرعت خودرو ها در نور کم نیز هستند. هم چنین این دوربین ها مجهز به فلش مادون قرمز هستند.
  • پردازش تصویر: این تکنولوژی به منظور، تجزیه و تحلیل و نظارت بر ترافیک به کار می رود. با استفاده از این روش ثبت سرعت و تخلفات بسیار دقیق تر انجام می شود. این تکنولوژی به یک دوربین فیلمبرداری، یک رایانه مناسب با این کاربری و یک نرم افزار Matlab که روی رایانه نصب شده باشد، نیاز دارد.
دوربین کنترل سرعت چگونه کار می کند؟

4- انواع دوربین کنترل سرعت

دوربین های کنترل سرعت به سه دسته تقسیم می شوند: دوربین کنترل سرعت ثابت، دوربین کنترل سرعت خودرویی، دوربین کنترل سرعت دستی.

  • دوربین کنترل سرعت ثابت: این دوربین ها به صورت ثابت در محل نصب می شوند. این نوع دوربین ها دارای حسگر راداری به منظور اندازه گیری سرعت خودرو ها هستند. دوربین کنترل سرعت ثابت یا استقراری با سه تکنولوژی راداری، لوپ و لیزر استفاه می شود.
  • دوربین کنترل سرعت خودرویی: این نوع دوربین ها داخل خودرو های پلیس نصب می شوند. دوربین های خودرویی اغلب از نوع راداری هستند. این نوع دوربین ها برای سنجش سرعت خودرو های جلویی در مسیر های خلوت و جاده ها به کار می روند.
  • دوربین کنترل سرعت دستی: این دوربین ها دارای دو مدل لیزری و راداری هستند. استفاده از دوربین های کنترل سرعت لیزری، نیازمند دقت و تمرکز بالایی است. هم چنین کاربرد دوربین های کنترل سرعت راداری، اغلب در مسیر های کم تردد مانند جاده های بیابانی است.

5- محل دوربین های کنترل سرعت پلیس

دوربین های کنترل سرعت در بزرگراه ها با حداقل فاصله 200 متر از یک دیگر بر روی چراغ ها نصب می شوند. این دوربین ها قادرند سرعت خودرو ها را تا فاصله بیش از 10 کیلومتر ثبت کنند. دوربین های کنترل سرعت به منظور کنترل و نظارت بر سرعت خودرو ها و کمک به جلوگیری از حوادث رانندگی استفاده می شوند. استفاده از دوربین های کنترل سرعت در سطح جاده ها باعث شده تا رانندگان به سرعت خود توجه بیشتری کنند، از این رو حوادث رانندگی کاهش می یابد.

6- برنامه اعلام کننده دوربین کنترل سرعت

برنامه ها یا اپلیکیشین هایی برای ردیابی دوربین پلیس طراحی شده اند که اخیرا بین رانندگان رواج پیدا کرده اند. این برنامه ها، رانندگان را از محل دوربین های کنترل سرعت آگاه کرده و در صورتی که سرعت راننده بیش از حد مجاز باشد، به راننده هشدار می دهند. استفاده از این برنامه باعث کنترل سرعت در رانندگی شده و هم چنین باعث توجه بیشتر رانندگان به قوانین راهنمایی و رانندگی می شود.

پیشنهاد کارشناسان نصب دوربین مداربسته

یکی از مشکلات رایج در بازار فروش و نصب دوربین مدار بسته، وجود برندهای فیک و تقلبی است که انتخاب را برای مشتریان سخت کرده است. از طرفی گروهی از مشتریان براین باورند که برندهای اصلی، گران قیمت هستند بنابراین هرچه هزینه بیشتری پرداخت کنیم کالای بهتری را خریداری کرده ایم. این موضوع به طور صد در صدی صحیح نیست و برندهای فیک نیز ممکن است با قیمتی بالا به فروش برسد. بنابراین توصیه می شود برای خرید دوربین مداربسته به نمایندگی های مجاز برندهای معتبر مراجعه نمایید. همچنین برای دریافت مشاوره رایگان با شماره زیر با کارشناسان ما تماس بگیرید:

021-88500020

به این مطلب امتیاز دهید 🙂