در صورتی که ضبط صدا توسط دوربین مداربسته برای شما حائز اهمیت است بهتر است قبل از خرید اطلاعات کافی در رابطه با انواع میکروفون در دوربین مداربسته، آیا دوربین مداربسته صدا ضبط می کند یا خیر و…. داشته باشید تا بتوانید با یک تصمیم درست میکروفونی مناسب کاربریتان انتخاب کنبد.

انواع میکروفون در دوربین مداربسته

میکروفون‌های دوربین مداربسته را از نظر نوع کیس و امکان تنظیم صدا به دو گروه تقسیم می‌کنند.

  1. دوربین‌های میکروفون‌دار
  2. طبقه بندی از نظر نوع بدنه
  3. طبقه بندی از نظر امکان تنظیم صدا

   1. دوربین‌های میکروفون‌دار

بیش‌تر دوربین‌های جدیدی که روانه‌ی بازار شده‌اند میکروفون داشته و از قابلیت ضبط صدا پشتیبانی می‌کنند. میکروفون دوربین اصولا به صورت سوراخی کوچک بر روی بدنه‌ی دوربین قرار دارد. در تنظیمات دوربین‌ می‌توانید ضبط صدا را فعال کنید.

کیفیت ضبط در میکروفون داخلی دوربین به مدل و برند آن بستگی دارد. دوربین میکروفون دار محدوده‌ی مشخصی را پوشش می‌دهد. برای این که صدا نویز نداشته باشد بهتر است از کابل کواکسیال شیلددار استفاده کنید و هنگام سیم کشی کابل را با فاصله مناسب از برق فشار قوی نصب کنید.

دوربین های IP در دو صورت می توانند صدا را ضبط کنند.

  1. دوربین IP مجهز به ضبط صدا باشد.
  2. دوربین IP قابلیت این را داشته باشد که میکروفون به صورت جداگانه به آن وصل شود.

نکته : لازم به ذکر است که دستگاه NVR قابلیت اتصال میکروفون را ندارد. اگر ضبط صدا برایتان اهمیت دارد هنگام خرید دقت کنید که دوربین IP انتخابیتان یکی از 2 حالت فوق را دارا باشد.

دوربین های آنالوگ HD به دو صورت می توانند صدا را ضبط کنند.

  1. دوربین آنالوگ HD مجهز به ضبط صدا باشد.
  2. از طریق پورت A-V به دستگاه DVR به صورت مجزا میکروفون وصل کنید.

   2. طبقه بندی از نظر نوع بدنه

میکروفون سوزنی

میکروفونی کوچک است و به خاطر ساختار ظریفش به عنوان میکروفون مخفی قابل استفاده است. میکروفون‌های سوزنی را می‌توان در محفظه‌های داکت و …. جایگذاری کرد.

میکروفون باکس

همانطور که از نامش پیداست بدنه‌ای مستطیل شکل دارند. همچنین پیچی برای تنظیم صدا روی آن‌ها قرار دارد.

میکروفون گلفی

میکروفون‌هایی هستند که در داخل بدنه‌ای شبیه توپ گلف هستند. حجم و وزن بسیار کمی دارند و با ولتاژ 6 الی 12 ولت کار می‌کنند. معمولا دو فیش آماده‌ی پرس شده دارند. یک فیش RCA یا AV برای انتقال صدا و یک فیش برق آداپتوری برای تامین انرژی برق دارند.

   3. طبقه بندی از نظر امکان تنظیم صدا

میکروفون‌ها به دو دسته‌ی ولوم‌دار و بدون ولوم تقسیم می‌شوند. با استفاده از پیچی که در ساختار آن‌ها تعبیه شده است می‌توان صدا را تنظیم کرد. دقت داشته باشید که نباید میکروفون را در مکان‌هایی با آلودگی صوتی بالا قرار دهید. قرار دادن میکروفون در کنار مکان‌های پر سروصدا موجب کاهش کیفیت صدای ضبط شده می‌شود.

اجزای تشکیل دهنده میکروفون

میکروفون از چندین قسمت تشکیل شده است. قسمت برد صدا کار پردازش اصوات را برعهده دارد. یک فیش بر روی سیم دستگاه شنود یا برد وجود دارد که برای وصل شدن به منبع تغذیه 12 ولت در نظر گرفته شده است. برق منبع 12 ولت را باید به مکان نصب میکروفون سیم کشی کرده و از میکروفون به ورودی صدای دستگاه DVR کابل کشی کنید.

دستگاه‌های DVR باید به اندازه‌ی تعداد میکروفون‌ها خروجی صدا داشته باشند. بیش‌تر دستگاه‌های DVR محدودیت تعداد ورودی صدا دارند. اگر نیاز به نصب بیش‌تر از یک میکروفون دارید دستگاهی که میخرید باید قابلیت چند پورت صدا را داشته باشد.

میکروفون دو فیش متفاوت دارد. یک فیش AV برای انتقال صدا است. فیش دیگر آداپتوری است که برای تغذیه‌ی میکروفون به کار می‌رود. اول باید این دو فیش را شناسایی کنید.

میکروفون مانند دوربین به برق 12 ولتی نیاز دارد. برای تغذیه‌ی میکروفون می‌توانید دوربین و میکروفون را همزمان به آداپتور وصل کنید. توجه داشته باشید که برای اتصال تغذیه به میکروفون حتما از فیش استفاده کنید. به هیچ عنوان سر سیم را نچرخانید.

فیش AV را به سر کابل وصل کنید. وصل کردنAV  مثل BNC است.

کابل صدا را وصل کنید. برای متراژهای پایین کابل برق ساده نیز صدا را انتقال می‌دهد. اما اگر مسافت میکروفون تا دستگاه طولانی است بهتر است از کابل کواکسیال استفاده کنید.

کابل صدا را به دستگاه وصل کنید.با توجه به فیش روی دستگاه، فیش کابل را نصب کنید. اگر فیش ورودی AV باشد اما بخواهید تمامی کابلها را به BNC وصل کنید. می‌توانید از رابط‌های BNC روی دستگاه استفاده کنید.

قبل از وصل کردن میکروفون به دستگاه باید از خروجی صدای دستگاه یک کابل به بلندگو برای شنیدن صدا وصل کنید. این کابل با فیش وصل می‌شود.

بعد از اتصال اسپیکر به دستگاه، در تنظیمات صدا را فعال کنید. الان دیگه میتونید صدای محیط را بشنوید.

بهترین میزان برای ولوم صدا حد متوسط است. سعی کنید ولوم را تغییر ندهید.

نکات پیش از نصب میکروفون دوربین IP

  • نصب میکروفون دوربین IP  مانند دوربین آنالوگ است. تنها تفاوت در این است که در دوربین IP میکروفون به ورودی صدای دوربین وصل می‌شود.
  • دوربین‌های IP که قابلیت ضبط صدا دارند پورت RCA یا AV برای اتصال میکروفون دارند. در غیر این صورت به یک ورودی جک 5/3 میلی‌متری مجهز هستند.

دوربین‌های IP از دو نوع میکروفون استفاده می‌کنند.

1- میکروفونی که پورت RCA و برق دارد. این نوع میکروفون در دوربین آنالوگ هم استفاده می‌شود.

2-میکروفون‌هایی که نیاز به برق مستقیم ندارند. این میکروفون‌ها برق خود را از دوربین تامین می‌کنند خروجی یا جک 5/3 میلی‌متری صدا دارد.

مراحل نصب میکروفون دوربین IP

میکروفون‌ها برق بسیار کمی نیاز دارند. اگر دوربین POE نباشد می‌توانید از یک منبع تغذیه به صورت مشترک برای تغذیه دوربین و میکروفون استفاده کنید.

فیش RCA یا AV را به دو سر کابل متصل کنید. اگر می‌خواهید از فیش BNC برای همه‌ی کابل‌ها استفاده کنید می‌توانید از تبدیل RCA به BNC کمک بگیرید.

بعد از آن یک سرفیش AV را به خروجی صدای میکروفون وصل کنید و طرف دیگرش را به ورودی صدای دوربین IP وصل کنید. اگر ورودی دوربین مخصوص جک 3/5 میلی‌متری صدا بود باید از تبدیل AV به جک 3/5 میلی‌متری کمک بگیرید.

آیا ضبط صدا با دوربین قانونی است؟

اصل 25 قانون اساسی بیان می‌دارد: ” بازرسی و نرساندن نامه‌ها، ضبط و فاش کردن مکالمات تلفنی، افشای مخابرات تلگرافی و تلکس، سانسور، عدم مخابره و نرساندن آنها، استراق سمع و هر گونه تجسس ممنوع است مگر به حکم قانون.”  بنابراین استفاده از هرگونه دوربینی تا زمانی که نقض حریم خصوصی تلقی نشود مجاز است.

شاید برایتان سوال شده باشد که آیا استفاده از دوربین مداربسته میکروفون دار جرم نیست؟ در صورتی که وجود دوربین مجهز به میکروفون به افرادی که در آن محیط هستند اطلاع داده شود جرم محسوب نمی شود.

دوربین میکروفون دار تا چه فاصله‌ای قابل استفاده است؟

عموما بیش‌تر دوربین‌های میکروفون دار تا فاصله ی 6 متری صدا را با کیفیت خوبی ضبط می‌کنند.

چگونه متوجه وجود میکروفون در دوربین مداربسته شویم؟

همانطور که مستحضر هستید باید اطراف دوربین مداربسته را با دقت مشاهده کنید و به دنبال میکروفون (گلفی، کیسی، سوزنی) باشید، به کیس دوربین مداربسته با دقت نگاه کنید، اگر دسترسی به کاتالوگ دوربین مداربسته دارید با دقت به دنبال ویژگی Audio Interface باشید.

کیفیت صدایی که توسط دوربین مداربسته ثبت می شود چگونه است؟

دوربین هایی که خودشان مجهز به ضبط صدا هستند کیفیت قابل قبولی را ارائه می دهند اما اگر کیفیت صدایی که ثبت می شود برایتان از اهمیت بالایی برخوردار است می توانید از میکروفون های مجزا استفاده کنید. میکروفون های مجزا از طریق پورت A-V به دستگاه ضبط تصویر DVR وصل می شود و صدا را با کیفیت فوق العاده واضحی ثبت می کنند.

پیشنهاد کارشناسان نصب دوربین مداربسته

یکی از مشکلات رایج در بازار فروش و نصب دوربین مدار بسته، وجود برندهای فیک و تقلبی است که انتخاب را برای مشتریان سخت کرده است. از طرفی گروهی از مشتریان براین باورند که برندهای اصلی، گران قیمت هستند بنابراین هرچه هزینه بیشتری پرداخت کنیم کالای بهتری را خریداری کرده ایم. این موضوع به طور صد در صدی صحیح نیست و برندهای فیک نیز ممکن است با قیمتی بالا به فروش برسد. بنابراین توصیه می شود برای خرید دوربین مداربسته به نمایندگی های مجاز برندهای معتبر مراجعه نمایید. همچنین برای دریافت مشاوره رایگان با شماره زیر با کارشناسان ما تماس بگیرید:

021-88500020

مطالب پیشنهادی:

3.3/5 - (7 امتیاز)