وجود دوربین های مدار بسته در هر نوع ارگان، سازمان و … ضروری است. انواع مختلفی از دوربین های مداربسته وجود دارند که مناسب برای شرایط و موقعیت های مختلفی هستند. بنابر این لازم است تا آشنایی نسبی با انواع کاربرد های آن در مکان های مختلف داشته باشیم.

سیستم های مدار بسته با استفاده از یک یا چند دوربین، تصاویر ویدئویی را به مانیتور یا دستگاه ضبط ارسال می نمایند. تجهیزات مداربسته قدیمی اغلب تصاویری با کیفیت پایین ارائه می دادند. اما با پیشرفت تکنولوژی دوربین های مدار بسته جدیدی به بازار آمدند که دارای امکاناتی از جمله پخش تصاویری با رزولوشن بالا(برای اطلاعات بیشتر به مقاله دوربین مدار بسته آنالوگ نسل جدید مراجعه کنید)، ارائه تصاویر رنگی، امکان دید در شب، قابلیت زوم و …هستند.

دوربین های مدار بسته دارای انواع مختلفی هستند و می توان از جهات گوناگونی آنها را دسته بندی نمود. اما به طور معمول دو دسته بندی اصلی برای آنها وجود دارد:

  1. از نظر نوع تکنولوژی: آنالوگ، آنالوگ HD و دیجیتال یا تحت شبکه (IP)
  2. از نظر ظاهری (نوع کیس): دام، بولت، پینهول(مینیاتوری)، اسپیددام، باکس، کیوب، فیش آی و …

1. طبقه بندی از نظر نوع تکنولوژی

دوربین مداربسته آنالوگ:

دوربین مداربسته آنالوگ به دوربینی اطلاق می گردد که با استفاده از سیگنال های ویدئویی آنالوگ، تصاویر را از طریق کابل های کواکسیال به دستگاه ضبط  DVR ارسال می نماید. امروزه استفاده از این نوع دوربین ها به دلیل کیفیت پایین تصاویر تقریبا منسوخ گردیده است.

دوربین مداربسته آنالوگ HD:

دوربین آنالوگ HD نیز همانند دروبین های آنالوگ قدیمی تصاویر را بر روی بستر آنالوگ (کابل کواکسیال) انتقال می دهند. با این تفاوت که با استفاده از سیستم های فشرده سازی تصویر پیش از ارسال و تغییر فرکانس خروجی تصاویری با کیفیت بسیار بالاتری ارائه می دهند که به هیچ وجه با دوربین های آنالوگ قدیمی قابل قیاس نیست.

دیجیتال یا تحت شبکه (IP):

دوربین مداربسته تحت شبکه تصاویر را از طریق کابل شبکه به صورت سیگنال های دیجیتال به دستگاه ضبط NVR انتقال می دهد. تفاوت عمده این دوربین ها با دوربین های آنالوگ کیفیت بالای تصاویر ارسالی و سهولت در دسترسی و استفاده از آنها در بستر شبکه است.

2. طبقه بندی از نظر ظاهری (نوع بدنه)

دوربین مداربسته دام

دوربین های دام Dome و یا اصطلاحا گنبدی شکل، نوعی از دوربین های مدار بسته هستند که بیشتر در محیط های داخلی منازل، فروشگاه ها، رستوران ها و… کاربرد دارند.

انواع دوربین مدار بسته

دوربین مدار بسته بولت

بدنه دوربین های بولت طوری طراحی شده که در برابر عوامل محیطی از جمله گرد و غبار، باران، تگرگ و …مقاوم بوده به همین دلیل اغلب برای استفاده در محیط های  خارجی  و روباز مفید هستند.

انواع دوربین مدار بسته

دوربین مداربسته اسپیددام یا (PTZ)

دوربین های اسپید دام قابلیت چرخش به تمام زوایا و توانایی زوم اپتیکال بدون افت کیفیت را داشته و اغلب در فضاهای بزرگ کاربرد دارند.

انواع دوربین مدار بسته

دوربین مدار بسته باکس یا صنعتی

دوربین های باکس دوربین های حرفه ای هستند که بسته به نوع نیاز مشتری در  محیط های صنعتی و اداری از جمله بانک ها قابل استفاده هستند. در حالت عادی بدون لنز بوده و لنز آنها با توجه به نوع کاربری به صورت جداگانه خریداری و نصب می گردد.

انواع دوربین مدار بسته

دوربین مداربسته پینهول (مینیاتوری)

دوربین های پینهول یا مینیاتوری، همانطور که از نام آنها پیداست، دوربین های کوچکی هستند ک در محیط هایی کاربرد دارند که یا فضا بسیار کوچک بوده و یا تمایل به عدم دیده شدن دوربین وجود دارد.

انواع دوربین مدار بسته

دوربین مدار بسته کیوب

بدنه این دوربین ها مکعبی یا مستطیلی شکل است و معمولا از مقاومت کمی در برابر عوامل جوی برخوردارند. به همین دلیل بیشتر در محیط های اداری یا منازل کاربرد دارند. این دوربین های مداربسته جزء دسته دوربین های تحت شبکه قرار می گیرند.

انواع دوربین مدار بسته

دوربین مدار بسته فیش آی (FISHEYE)

اغلب جزء دوربین های مداربسته تحت شبکه دسته بندی می گردند که قابلیت ارائه تصاویر با زاویه 180 درجه را دارند. کاربرد آنها  در محیط های بزرگ و دارای سقفی بلند است.

انواع دوربین مدار بسته

فناوری های موجود در دوربین های مداربسته

انواع دوربین مدار بسته دارای ویژگی های متعددی هستند که بسته به نوع کاربرد، مکان مورد نظر، شرایط آب و هوایی، توقعات مشتری و .. در مدل های مختلفی عرضه می شوند. کسب اطلاعات کلی پیرامون این ویژگی ها می تواند در انتخاب دوربین مدار بسته مناسب کمک کننده باشد. برای مثال از ویژگی های بارز و مفید در دوربین مدار بسته می توان به  خاصیت Motion Detection اشاره نمود که نسبت به حرکت سوژه در تصویر حساس است.  یا قابلیت های Intrusion Detection  و Line Crossing که به این صورت است که محوطه ای در اختیار دارید که ورود افراد متفرقه به آن ممنوع است.

با استفاده از این ویژگی، اگر فردی از محدوده تعیین شده عبور نماید، توسط دوربین تشخیص داده شده و با به صدا در آمدن آلارم اطلاع رسانی صورت می گیرد. با استفاده از قابلیت  Privacy Mask  می توان نواحی از تصویر را  به دلخواه پوشاند. جهت افزایش کیفیت تصاویر فناوری WDR در دوربین تعبیه شده که جهت یکسان سازی تراکم نور در تصویر در ابتدای درب های ورودی و یا مکان هایی که نور مستقیما به دوربین می تابد مفید است، و یا قابلیت ICR که جهت افزایش کیفیت تصاویر در طول روز مورد استفاده قرار می گیرد. امکان دید در شب IR و یا در نوع پیشرفته تر آن قابلیت  EXIR که مناسب برای تصویر برداری در شب هستند. قابلیت زوم اپتیکال در دوربین های اسپید دام که دوربین قابلیت تشخیض جزئیات را حتی تا فواصل 1 کیلومتر  نیز  دارد. و بسیاری از خصوصیات دیگر که هر کدام بسته به نیاز مشتری و مکان مورد نظر مفید فایده هستند.

پیشنهاد کارشناسان نصب دوربین مداربسته

یکی از مشکلات رایج در بازار فروش و نصب دوربین مدار بسته، وجود برندهای فیک و تقلبی است که انتخاب را برای مشتریان سخت کرده است. از طرفی گروهی از مشتریان براین باورند که برندهای اصلی، گران قیمت هستند بنابراین هرچه هزینه بیشتری پرداخت کنیم کالای بهتری را خریداری کرده ایم. این موضوع به طور صد در صدی صحیح نیست و برندهای فیک نیز ممکن است با قیمتی بالا به فروش برسد. بنابراین توصیه می شود برای خرید دوربین مداربسته به نمایندگی های مجاز برندهای معتبر مراجعه نمایید. همچنین برای دریافت مشاوره رایگان با شماره زیر با کارشناسان ما تماس بگیرید:

021-88500020

به این مطلب امتیاز دهید 🙂